Pályázati információk

ÚJ KUTATÁS INDUL AZ EGYÉN FIZIOLÓGIAI ÁLLAPOTÁNAK FELMÉRÉSÉRE, ÉS A BETEGSÉGEK GYORS DIAGNOSZTIZÁLÁSÁNAK SEGÍTÉSÉRE

 

A Sysman Informatikai Zrt. és az INFOTEC Kft. konzorciuma 389,61 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP-2.1.1-15-2015 program keretében meghirdetett Vállalatok K+F+I tevékenységek támogatására pályázati kiíráson.

A projekt fő célja olyan intelligens fiziológiai monitor módszertani kutatása és szoftver fejlesztése, amely a felhasználó fiziológiai paramétereit mérve képes az egyén egészségügyi állapotáról azonnal diagnosztikát felállítani, következtetéseket levonni, további személyre szabott egészségügyi, kezelési, életviteli tanácsot nyújtani.

Az intelligens fiziológiai monitor nem csak a beteg vagy időskorú felhasználók számára nyújt hasznos információkat, segítséget, hanem a kezelőorvosok, gondozók, ápolók mindennapi munkáját is megkönnyítheti.

Az intelligens fiziológiai monitor eredményeit beteg és időskorúakon kívül használhatják profi- és amatőr sportolók, rehabilitáción résztvevők is.

A gyógyítás és az egészségügyi szolgáltatások iránti igény és keresletnövekvő tendenciát mutat. Ennek csak részben oka, hogy a népesség egyre nagyobb hányada időskorú. Emellett egyre több ember fordul az egészséges életvitel, az egészségmegőrzés, a sport, a wellness, illetve általában a profilaxis, a betegség megelőzés, prediktív életforma felé. A növekvő kereslet jelenleg jelentősen meghaladja a kínálatot. A megoldás csakis olyan eszközök és módszertanok együttes kutatásfejlesztésével érhető el, amelyek a felhasználó vagy a páciens fiziológiai paramétereit a mindennapi élet körülményei között is képesek regisztrálni, és ebből diagnosztikai, kezelési következtetéseket levonni. A projekt keretében kutatott intelligens fiziológiai monitor beépített tudásbázisra támaszkodva, illetve a páciens fiziológiai adataiból kinyert állapotjelző információk felhasználásával képes majd szakértői rendszerként működni a mindennapi élet különböző területein, továbbá az intézményes gyógyításban.

aq_block_2-image


AZ "INFOTEC" EBEACON KAPCSOLATRA ÉPÜLŐ TURISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ AUDIÓ GUIDE MOBIL ALKALMAZÁS FEJLESZTÉSE

Az "INFOTEC" Informatikai és Információtechnikai Kft. 10,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Versenyképes IKT szektor fejlesztése” című pályázaton. A 14,054 millió forint összköltségvetésű projektben Horizont 2020 program ismeretek bővítésére, adatbankokhoz történő hozzáférésre, piackutatásra és marketing akciókra került sor.

A 14 054 286 forint összköltségvetésű beruházás lehetőséget biztosít egy konkrét termékfejlesztési projekt tanácsadók által támogatott Horizont 2020 programra való felkészítésére.

Az előkészítésre kijelölt projekt célja az ún. eBeacon jeladó felhasználása a turisztikában. A környezetben kihelyezett jeladók környezetében a mobil eszközök jelzést kapnak, amely hatására például audio guide hang állomány lejátszásra kerül. A eBeacon eszközök széles körű alkalmazása a mobil technológiában, a jelátvitelben, illetve a mobil adatgyűjtésben rohamosan bővül. A projekt során szerzett technikai tapasztalatok jelentős hozzáadott értéket képviselnek, növelik a cég innovációs potenciálját.

Multiplikátorhatások: szolgáltatások bővülése, bel-, és külpiaci értékesítési lehetőségek új piaci szegmensekkel.

A fejlesztéshez a vállalkozás 10 540 714 forint támogatást nyert el.

A projektről bővebb információt a ebeacon.infotec.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Sikala János, ügyvezető
Elérhetőség: info@infotec.hu

aq_block_2-image

Magunkról

aq_block_1-image

Cégünk három fő alkalmazási területen végez fejlesztési tevékenységet:

 • oktatási intézmények, intézményi fenntartók részére Magiszter.NET Digitális Iskola szoftverrendszer fejlesztése, üzemeltetése;
 • ETUTOR internet alapú távoktatási keretrendszer fejlesztése üzemeltetése, e-learning szaktanácsadás, digitális tananyagfejlesztés távoktatást végző partnerek, kiadók, felsőoktatási intézmények részére;
 • mobil alkalmazások fejlesztése, mobil tartalomszolgáltatással összefüggő megoldások.

Magiszter.NET Digitális Iskola

Több mint húsz éve vagyunk jelen a közoktatási szoftverpiacon. Fő termékünk a Magiszter.NET Digitális Iskola integrált rendszer, amelynek a fejlesztése 1999-től folyamatos. A Magiszter.NET internet alapú, szerver oldalon működő alkalmazás és adatbázis, amelyet a felhasználók internet böngészőn keresztül, jogosultságtól függően érnek el. Az alkalmazás működéséhez megfelelő szerver oldali kapacitással, fejlesztői háttérrel, hatékonyan működő on-line support rendszerrel rendelkezünk. A felhasználói intézmények száma közel 700, amelyekhez kapcsolódóan a nyilvántartott tanulók száma 200 ezer, a regisztrált felhasználók száma eléri az 50 ezer főt. A rendszer 2005-ben elnyerte az Oktatási és Kulturális Minisztérium akkreditációját, így egyike az országosan bevezetett iskolaadminisztrációs rendszereknek. A Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer, e-learning keretrendszer, elektronikus napló, és intézményi portál főmodulok integrációja.

A Magiszter.NET -ről és a digitális iskoláról ide kattintva olvashat részleteket.

ETUTOR integrált rendszerünk

Az ETUTOR integrált rendszerünk célja költséghatékony, korszerű megoldás biztosítása azoknak a felnőttképzést, tanfolyami oktatást szervezőknek, akik nem rendelkeznek megfelelő informatikai háttérrel. A rendszer három fontos alrendszer integrációja: külső kommunikációs portál, adminisztrációs felület, e-learning keretrendszer, amely biztosítja a tanfolyamok teljes körű menedzselését, digitális tananyagok, tesztek készítését, publikálását, a hallgatók online kommunikációját. A rendszer az ILIAS nyílt forráskódú e-learning keretrendszerre épül.

Cégünk egyik alapítója a Magyar Ilias Közösségnek.

Számos TÁMOP pályázatban veszünk részt, melyek során egyetemek, főiskolák, felnőttképzési intézmények részére készítettünk digitális oktatási anyagokat, teszteket. Legnagyobb partnerünk a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt., amely részére száznál több komplett digitális tankönyvet hoztunk létre.

Tananyag fejlesztési tapasztalatainkról, a projektek részleteiről itt olvashat.

Mobil alkalmazások fejlesztése

2012-ben kezdtük el mobil alkalmazások fejlesztését. Mindhárom alapvető alkalmazási platformra (Android, Windows Phone, iPhone) rendelkezünk fejlesztői tapasztalattal. A mobil eszközökön működő tartalomszolgáltatások, helyfüggő mobil tartalmak előállítása szerepel kiemelkedő fejlesztési céljaink között. A fejlesztési csoportban jelenleg 12 fő főállású fejlesztő, grafikus, szerkesztő, idegen nyelvi szakfordító dolgozik. Külső megbízásban folyamatos kapcsolatot tartunk 17 fő szakfordítóval (angol, német, francia, spanyol, orosz, szerb, román nyelven), magyar, és idegen nyelvű narrátorokkal, 3 fő szerkesztő újságíróval és 1 fő marketing tanácsadóval.

Mobil alkalmazásainkat itt találja.

Állásajánlat

Szoftverfejlesztő munkatárs

Elvárások:

 • Felsőfokú informatikai végzettség
 • PHP és MySQL ismerete
 • Minimum 5 év programozói tapasztalat
 • Kiváló problémamegoldó képesség, kreativitás, terhelhetőség
 • Rendszerszemlélet, rendszer integrációs tapasztalat
 • Szakmai angol nyelvismeret

Előnyt jelent:

 • PHP, XML, HTML, CSS, JavaScript ismeretek, web-fejlesztési tapasztalat
 • Adatbázis-kezelő rendszerek ismerete, adatbázis-tervezési tapasztalat
 • Yii framework ismerete
 • Alapszintű LINUX szerverüzemeltetési tapasztalat
 • Tapasztalat csoportmunka-szoftver, verziókövető rendszer használatában (SVN)

Feladatok:

 • A cég saját fejlesztésű alkalmazásainak új modulokkal való bővítése, javítása, üzemeletetése önállóan és csapatmunkában
 • Folyamatelemzésben, tervezésben, programozásban, tesztelésben, hibajavításban való részvétel
 • Fejlesztési dokumentáció készítése
 • Kapcsolódó rendszerek együttműködésének megvalósítása

Amit kínálunk:

 • Versenyképes jövedelem
 • Folyamatos fejlődési lehetőség
 • Dinamikus munkakörnyezet

Pozíció területei:

 • IT/Telekommunikáció
 • Programozó/Fejlesztő

Munkavégzés helye:

Szeged

A job@infotec.hu e-mail címre küldje önéletrajzát!

Termékeink

Kapcsolat