Termékeink

Listen&See Smartguide

termekek_listen-and-seeAz eBeacon egy, az Apple által szabványosított protokoll, amelyet 2013-ban vezettek be. A különböző gyártók azóta készítettek eBeacon-kompatibilis adókat, melyek értesíteni tudják az eBeacon-kompatibilis eszközöket, hogy adó található a közelben. Az alkalmazások meg tudják határozni, hogy milyen közel van az eBeacon-kompatibilis eszköz, illetve folyamatosan követni tudják annak mozgását. Mindezt nem koordináták alapján teszi, hanem alacsony energia igényű Bluetooth-jel segítségével (Bluetooth Low Energy (BLE) kapcsolat).

A Listen&See Smartguide alkalmazás egy eBeacon technológiára épülő applikáció, melyek célja a szolgáltatók munkájának megkönnyítése és a magyar illetve külföldi látogatók sétáinak segítése, egyszerűsítése.

Turisztikai szempontból fontosabb funkciók:

  • audio guide: a letöltött hanganyagok meghallgathatók a készüléken
  • eBeacon technológia: a készüléket egy kihelyezett jeladó érzékeli, ha bizonyos távolságra megközelíti, és jelez, hogy elindítható a telefonon a megfelelő hanganyag
  • továbbküldés: egy helyszínről továbbítható az adott hely legfontosabb adatai sms-ben, email-ben vagy a telefonon található egyéb program segítségével (Facebook, Twitter, stb.)
  • sétaútvonal: ajánlott sétaútvonalak közül lehet választani az alkalmazásban. Az útvonalak végigvezetnek egy adott város, kerület, vagy terület fontosabb pontjain, melyekről leírás is olvasható illetve meghallgatható, akár több nyelven is.

TURISZTIKA – INTERAKTÍV TARTALMAK KÜLDÉSE

Vásárolni, várost nézni nem célszerű telefonnal a kezünkben, nehézkes lefelé hajolva olvasni a legújabb híreket, ajánlatokat, turisztikai leírásokat. Az olyan helyeken, mint egy múzeum, kiállító terem vagy galéria, nagy hasznát veheti az eBeacon technológiának. A kiállítási darabok mellett egy-egy eBeacon adót felszerelve a látogatók egy alkalmazás segítségével idegenvezető nélkül járhatják végig a termeket. Az érdeklődőknek ez egy jó szórakozás lehet. Hiszen mindenki azt a képet vagy szobrot nézi meg, amelyik őt érdekli, és annyi információt olvas el vagy hallgat meg róla amennyit szeretne. Az intézménynek pedig egyszerűbb a feladata a kiállított tárgya leírásának frissítésében, karbantartásában, hiszen csak az adatbázisban kell módosítani azokat, és így azonnal a legfrissebb szövegeket érik el a látogatók. Ha vannak olyan kiállítási darabok, amelyeket érdemes távolabbról is megcsodálni, akkor egy üzenttel felhívhatjuk a látogatók figyelmét, hogy milyen messze lépjenek el a kiállítási darabtól, hiszen az eBeacon-adó tudja, hogy milyen távolságra tartózkodik a látogató az adott képtől, szobortól.

A rendszer egyaránt érdekes lehet a fiatalabb és idősebb korosztály számára. A fiatalokat az újdonság és maga a mobil készülék használata, ami megfogja; az idősebbek számára pedig az apró betűs, néha nehezen olvasható leírások kiváltása lehet nagy segítség.

Hasonlóképpen érdekes lehet egy városnézés során, ha az utcákat járva a telefon jelez, amikor egy híres vagy történelmileg fontos épület előtt haladnak el a járó-kelők. A telefonra telepített applikáció segítségével idegen vezető nélkül lehet végig járni a várost. Mindenről azonnali információt ad a program, mivel az eBeacon technológia segítségével tudni fogja melyik épületről, szoborról, esetleg egyéb műemlékről kell „mesélnie”, nem kell úti könyveket olvasgatni, szórólapokat keresgetni a látnivalóról több információ reményében. Különösen hasznos ez külföldi turisták esetén, mivel többnyelvű alkalmazás esetén egyből a kiválasztott nyelven indítja el az applikáció a hanganyagot.

Vadasparkokban, botanikus kertekben szintén jó megoldást jelent ez a módszer a látogatók gyors tájékoztatására.

Amennyiben további részleteket szeretne megtudni a rendszer működéséről, látogasson el weboldalunkra a: ebeacon.infotec.hu-ra, vagy írjon nekünk e-mailt az info@infotec.hu címre.
Tovább

  • Kategóriák: Idegennyelvi, Mobil alkalmazás, Turizmus